info@campingseuropa.nl | +31 (0)00 000 000

EuroParcs Ruinen

EuroParcs Ruinen

Nederland, Ruinen
3/5
Korte omschrijving camping
Kinderparadijs in de Drentse natuur Eindeloos buitenspelen, zwemmen, trampolinespringen en zandkastelen bouwen, zo ziet een gezinsvakantie bij EuroParcs Ruinen eruit. Deze camping ligt prachtig aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld, een groot heide- en bosgebied. Neem een kijkje bij de schaapskudde achter de camping of ontdek de mysterieuze hunebedden van Drenthe. Genoeg te beleven! Op de camping geniet je elke dag van het verwarmde binnenbad. En waar je op de camping ook kampeert, overal vind je leuke speeltoestellen. Dat wordt een vakantie lang klimmen, klauteren en zwemmen! Midden in de natuur De camping ligt ideaal voor natuurliefhebbers. Je

Volledige omschrijving camping

Kinderparadijs in de Drentse natuur
Eindeloos buitenspelen, zwemmen, trampolinespringen en zandkastelen bouwen, zo ziet een gezinsvakantie bij EuroParcs Ruinen eruit. Deze camping ligt prachtig aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld, een groot heide- en bosgebied. Neem een kijkje bij de schaapskudde achter de camping of ontdek de mysterieuze hunebedden van Drenthe. Genoeg te beleven! Op de camping geniet je elke dag van het verwarmde binnenbad. En waar je op de camping ook kampeert, overal vind je leuke speeltoestellen. Dat wordt een vakantie lang klimmen, klauteren en zwemmen!
Midden in de natuur
De camping ligt ideaal voor natuurliefhebbers. Je kampeert op EuroParcs Ruinen tussen maar liefst drie nationale parken. Je loopt zo het Dwingelderveld op en iets verderop vind je de waterrijke Weerribben-Wieden en het uitgestrekte Drents-Friese Wold. Wandelen, fietsen, mountainbiken, kanoën of dieren spotten, hier kun je prima je vakantie mee vullen. Ook zijn er genoeg familie-uitjes te maken in de buurt, ga bijvoorbeeld naar de attractieparken, klimbossen en leuke musea.
Binnen en buiten zwemmen
Op de camping hoef je ook niet stil te zitten. In het heerlijk warme binnenzwembad, met glijbaan en peuterbad, heb je het hele jaar zwemplezier. En in de zomer kun je zelfs een bezoekje brengen aan de buren: het superleuke gemeentezwembad Ruinen. Dit is een paradijsje op warme dagen, met verschillende zwembaden, leuke glijbanen, speeltoestellen en ligweides om lekker te relaxen.
Airtrampoline en binnenspeeltuin
Zeker voor jonge kinderen is EuroParcs Ruinen een ideale camping. Op elk veldje staan wel wat speeltoestellen, er is een grote speeltuin met airtrampoline en voor kinderen tot acht jaar is er zelfs een binnenspeeltuin. Vrij nieuw is de natuurspeeltuin met kabelbaan en uitkijktoren. Daar kunnen de kleintjes eindeloos met zand en water aanmodderen. Aan het eind van de vakantie zijn ze volleerde zandkasteelbouwers. En jij houdt ondertussen rustig een oogje in het zeil vanaf het terras. Het is tenslotte voor jou ook vakantie.
Hutten bouwen en minigolfen
Ook de mooie Drentse natuur is één grote speeltuin! Doe mee met leuke activiteiten zoals hutten bouwen, kanoën in de Weerribben-Wieden of een mountainbike-clinic. Speel een potje minigolf of breng een bezoekje aan de kinderboerderij en knuffel de dieren. Tijdens de schoolvakanties in het voorjaar en in de zomervakantie staat het enthousiaste animatieteam klaar voor deze en nog veel meer activiteiten.
Op avontuur in hunebeddenland
Zo gauw je de camping afloopt, ben je in de mooie Drentse natuur. Neem een kijkje bij de schaapskooi van het Dwingelderveld, vlak achter de camping, of ga lekker fietsen, wandelen of mountainbiken. Kies bijvoorbeeld een route langs de beroemde prehistorische hunebedden. Wil je meer weten over de oertijd en deze bijzondere monumenten? Bezoek dan het Hunebedcentrum in Borger, op zo’n 40 minuten rijden van Ruinen. Op dezelfde afstand ligt Nationaal Park Weerribben-wieden. In dit waterrijke gebied kun je prachtig kanoën, of speel toerist in eigen land en bezoek het unieke plaatsje Giethoorn. Na een autoritje van een half uur sta je al bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen of bij de ingang van Attractiepark Slagharen.

Andere populaire campings